Sfaturi in alegerea fotografului de nunta.

     Cum puteţi recunoaşte un fotograf profesionist? Suntem siguri ca vă doriţi să aveţi parte de o persoana creativa care să pună în valoare cele mai frumoase momente ale nuntii. Atunci când sunteţi miri, visele şi speranţele cresc cu o intensitate ametitoare. Pentru ca dumneavoastra sa aveti o nunta de vis. Iar o rochie de mireasă, o cununie religioasă solemnă, un costum de mire şi o sală de nuntă împodobită frumos sunt oarecum mai usor de gasit, pentru că ştiţi cu exactitate ce cautati. Aşa ar trebui să fie şi atunci când vine vorba de fotograf.

Criterii in alegerea unui fotograf profesionist:

1.  În primul rând trebuie să decideti ce doriti de la acea persoana. Să vă gândiţi dacă optati pentru un fotograf cu experiență,  sau vă mulţumiţi şi cu un un fotograf oarecare, gasit la rubrica de mica publicitate, care in timpul liber isi rotunjeste veniturile.

2. Un fotograf profesionist Iasi trăieşte doar din fotografie iar asta nu presupune existenta unui alt job. Restul de energie profesională care îi rămâne, il canalizeaza perfecţionandu-si activitatea, pentru a va putea oferi oferi cele mai bune rezultate.

3. Atunci când  contactati  un fotograf, e necesar să stabiliti cu acesta o intrevedere. Nu va rezumati la o simpla convorbire telefonica. Discutaţi cu fotograful despre pregătirea sa in ceea ce priveste evenimentele, precum  şi aparatura folosita. Un fotograf cu experință va avea întotdeauna o trusă bine organizată.

4. Cereţi să vedeţi un portofoliu concret. Analizati stilul de editare al fotografiilor. Fiecare fotograf are un stil propriu, care trebuie sa se potriveasca cerintelor dumneavoastra.

5. Interesaţi-vă ce cuprinde pachetul sau de servicii, precum si costurile aferente. Un bun fotograf nu va avea niciodata preturi mici. Nu vă opriţi la fotograful part-time care vă oferă servicii cu câteva sute de lei mai ieftin, cu siguranţă nu este mai bun. Este absolut necesar să i se acorde timp ca să vă înţeleagă dorințele, iar voi la rândul vostru, să înţelegeţi ce vă poate oferi.

7. In cazul in care va intrebati cât timp alocă un fotograf profesionist pentru a vă oferi un produs de calitate, va putem spune ca durata medie de la prima întrevedere şi până la finalizarea proiectului este de aproximativ 90 -120 zile. În acest timp fotograful este prezent la prima şedinţă foto de logodnă, fotografierea evenimentului, o sedinta foto de dupa nunta (trash the dress),  selectarea imaginilor, procesarea lor,  precum si realizarea albumului de nuntă.

8. Care este diferenţa dintre preţ, între un fotograf profesionist şi un fotograf part-time? Aici este dificil sa facem o comparatie. Fiecare are preţul sau, însă un fotograf part-time va fi întotdeauna mai ieftin pentru că nu are foarte multe de oferit. Iar preţul ţine întotdeauna de experienţa şi reputaţia fotografului. Dupa cum stiti, cel mai mic preţ nu reprezinta întotdeauna o afacere bună. Pachetele fotografilor profesionişti sunt diverse, si variaza în funcţie de ceea ce ofera.

9. Vă recomandăm cu drag, să aveţi grijă cum alegeti persoana care va imortaliza cea mai frumoasă zi din viaţa voastră. Căutaţi un fotograf care să vă transpună momentele în fotografii vii. O fotografie trebuie să exprime emoţiile şi strălucirea ochilor voştri din ziua în care aţi devenit soţ şi soţie.

E plăcut să discutaţi cu fotograful şi alte lucruri pe lângă fotografie. Aşa puteţi să vedeţi dacă există lucruri comune între voi. Şi să ştiţi, că un fotograf cu experienţă se cunoaşte de la prima întâlnire. Noi vă dorim să fiţi fericiţi cu alegerea pe care o faceţi, iar recomandările noastre să vă facă să alegeţi acel fotograf profesionist dedicat proiectului, atent chiar şi la cele mai mici detalii.

Lasă un răspuns